HACCP - certificationFSSC 22000


Etablissements Doucy beschikte reeds over de heel ruime ISO 22000-certificering en zal begin 2017 ook de certificering FSSC 22000 - Food Safety System Certification 22000 - verkrijgen.

De NORM FSSC 22000 is op wereldniveau toonaangevend voor voedselveiligheid en is specifiek gericht op de certificering van de productie en verwerking van voedingsproducten en -ingrediënten. Het label FSSC 22000 vormt een aanvulling op de bestaande normenstelsels voor voedselveiligheid. FSSC 22000 is een combinatie van de certificering ISO 22000, de enige normen voor managementsystemen voor voedselveiligheid, en van PAS 220, een norm die ontwikkeld werd om de basiseisen voor voedselveiligheidsprogramma's van de agrovoedingssector vast te leggen.

De FSSC 22000-certificering moet de eisen van ISO 22000 aanvullen met het oog op GFSI-erkenning (een globaal initiatief voor voedselveiligheid dat ook BRC en IFS omvat).
 
De doelstellingen van FSSC 22000-certificering zijn:
 • Erkenning van het gebruik van goede praktijken voor hygiëne
 • Voldoen aan de eisen van klanten betreffende voedselveiligheid
 • De risico's op vlak van voedselveiligheid definiëren, beperken en beheersen, en dit over de hele productieketen
 • Het vertrouwen in de voedselkwaliteit verbeteren
 • Betrouwbare producten produceren
 • Beschermingsmiddelen voor merken voorzien
 • De productiviteit bevorderen bij het beheer van de toeleveringsketen
Download Certificate (pdf)
 
 

Standard FCA - certification

FCA-NORM


Etablissements DOUCY is sinds 2016 houder van het label FCA (Feed Chain Alliance), de enige kwaliteitsnorm in de voedselketen voor dieren die de voedselveiligheid en -kwaliteit over de hele keten garandeert, van de bron tot de eindklant, meer bepaald de kweker.

De FCA-norm wordt internationaal geaccepteerd en nageleefd, en geniet wederzijdse erkenning van de voornaamste normenstelsels van de sector, zoals GMP+ International, QS, GTP, CSA GTP, ….

De FCA-norm omvat alle activiteiten die een onderneming in de dierenvoedingssector kan uitoefenen, zoals de productie van grondstoffen, samengestelde voeding, voorgemengde voeding, transport, opslag, handel …


Onder "dierenvoeding" wordt verstaan:

 • grondstoffen voor dierenvoeding
 • additieven
 • voorgemengde voeding
 • samengestelde voeding


Etablissements DOUCY is in de FEED-sector uw ideale partner voor de samenstelling en de recepten van ingrediëntenmengsels: op maat van uw behoeften en bestemd voor kweekdieren.

Zo is bij oliehoudende producten de drager bijvoorbeeld uitermate belangrijk. Etablissements DOUCY ontwikkelt aangepaste dragers voor homogene en stabiele recepten. Die recepten kunnen in poedervorm gemaakt worden of, voor een betere opname, als een homogene emulsie.


Download Certificate (pdf)HACCP - certification

Andere certificeringen

HACCP – Hazard Analysis Critical Control Points.

Mogelijkheid voor 
Kosher- en Halal-certificering op aanvraag.