Voorstelling

In 1929 werd in Marcinelle het huis Doucy opgericht. De firma specialiseerde zich in de handel in aromatische grondstoffen, aromaten en essentiële oliën voor de voedingsnijverheid en de parfumerie.

In 1959 startte het bedrijf met de verkoop van aromatische en geneeskrachtige planten in de vorm van essentiële oliën, in samenwerking met producenten uit Frankrijk en elders in de wereld.

In 2007 verhuisde Doucy naar een volledig nieuwe fabriek op het industrieterrein van Fernelmont, in de provincie Namen.

Als voortrekker binnen onze sector zoeken we voortdurend naar nieuwe geuren met een homogeen parfum, waarbij traditie en vernieuwing hand in hand gaan.

Creëren is het tot stand brengen van bijzondere en soms onverwachte combinaties, het personaliseren van aroma’s met de voorgestelde geuren en smaken.

Omdat we natuurlijke producten gebruiken, moeten we werken met een aangepaste temperatuur en lichtsterkte. We slagen er binnen onze productieruimte echter in om deze steeds efficiënt te beheren en binnen ons vakdomein creatief aan de slag te gaan en te blijven.
We bieden een bijzonder breed gamma producten die permanent worden gecontroleerd, van aan het begin tot het einde van de keten, waardoor onze afgewerkte samenstellingen ruim gediversifieerd en beschikbaar zijn.


Bovendien behaalde Doucy in 2008 het ISO 22000-certificaat. Dit certificaat werd toegekend voor de productie en verpakking van geur-, smaak- en kleurstoffen voor de voedingsindustrie en van essentiële oliën.